Weldoener schenkt vondeling enorme som

Het baby'tje dat vorige week door een buschauffeur is aangetroffen langs de kant van een weg in Sint-Truiden, heeft van een onbekende weldoener een grote geldsom ontvangen. Dat meldt TV Limburg.

De vondeling die in Sint-Truiden werd gevonden, kan op heel wat sympathie rekenen. Vele mensen trokken naar het ziekenhuis waar het kindje werd opgevangen om speelgoed en kleren te geven. Er stelden zich ook heel wat families kandidaat om de vondeling op te vangen. Verenigingen en particulieren hebben bovendien inzamelacties op het getouw gezet.

Daarnaast hebben ook een aantal mensen een financiële donatie gedaan voor baby Marie. Eén persoon gaf een enveloppe met cash geld af in het kantoor van burgemeester Veerle Heeren. Die spreekt van "een enorm groot bedrag". Het geld wordt samen met de andere giften gestort op een geblokkeerde rekening. Marie zal er pas gebruik van kunnen maken als ze achttien jaar wordt.

Intussen zoeken de familiale instanties nog steeds naar de beste opvangmogelijkheid voor het kind. De burgemeester blijft de oproep herhalen naar de moeder van het kind om zich te melden. 

Bekijk ook: