Inval bij zus en vriend van Thalysschutter

Gisterenavond zijn in Sint-Jans-Molenbeek een huiszoeking uitgevoerd bij de zus van Ayoub El-Khazzani, de verdachte van de mislukte aanslag in een Thalystrein afgelopen vrijdag. Ook bij een vriend van de man vielen speurders binnen. Dat meldt de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door het federaal parket. Vandaag meldden de kranten van het Mediahuis al dat de zus van El Khazzani in het Brusselse woonde, zich Oum Badr liet noemen en er streng-religieus, fundamentalistisch taalgebruik op nahield.

Bedoeling van de huiszoekingen was vooral om meer informatie te verzamelen over de plaatsen waar El-Khazzani mogelijks onderdak heeft gekregen in de dagen en weken voor de mislukte aanslag. Bij de huiszoekingen werden een aantal spullen in beslag genomen maar het zou niet om wapens gaan. Ook werd niemand meegenomen voor verhoor. 

"Schutter niet enige radicale in familie"

Ayoub El Khazzani blijkt niet de enige binnen zijn familie die er radicale opvattingen op na houdt. Zijn 22-jarige zus staat ook “bekend om haar vrij fundamentalistische ideeën.” Dat zegt VTM NIEUWS-journalist Nathalie Dyck. Zo zou ze via sociale media strenge religieuze commentaar leveren op kledij. Ook werd zijn broer uit Spanje gezet zijn wegens te radicale preken. "Ergens merk je toch dat er een radicale familieachtergrond is", zegt Nathalie Dyck.