Ongeval E19: bestuurder had gedronken

Rond 9.30 uur is de E19 tussen de Brusselse Ring en Mechelen-Zuid weer opengegaan. De eerste wagens rijden in blok, onder begeleiding van de politie. De hulpdiensten op de E19 ter hoogte van Mechelen-Zuid waren vanochtend nog altijd bezig met de opruimwerken na het ongeval met een vrachtwagen maandagnamiddag. Het Mechelse parket bevestigt intussen dat de chauffeur te veel gedronken had.

De E19 was sinds 17 uur versperd in de richting van Antwerpen door een ongeval met een tankwagen ter hoogte van Mechelen-Zuid. De tankwagen, die ethylacrylaat vervoerde, kwam in de berm terecht. De hulpdiensten hebben zich tot ongeveer 3 uur vanochtend beziggehouden met het leegpompen van de tankwagen. "De pompwerken zijn zeer vlot verlopen", zegt Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek. "Daar hebben we tijd gewonnen, maar het is nog afwachten hoe vlot de takeling verloopt."

Door het ongeval was de snelweg bijna 17 uur afgesloten vanaf de aansluiting met de Brusselse ring. Ook de opritten in Mechelen-Zuid, Zemst en Vilvoorde-Cargo waren afgesloten. Het verkeer moest omrijden via de A12. Daardoor ontstonden er - vooral op de Brusselse ring - lange files.