Gekantelde truck verspert E19

UPDATE: Om te vermijden dat er nog meer bestuurders zich vastrijden in de file op de versperde E19 richting Antwerpen, is de oprit Zemst afgesloten. Later volgen ook nog de oprit Vilvoorde-Cargo en de aansluiting van de Brusselse binnen- en buitenring op de E19 ter hoogte van de verkeerswisselaar in Machelen. De snelweg blijft waarschijnlijk ook nog tijdens de ochtendspits dicht. Het leegpompen en takelen van de tankwagen neemt namelijk nog uren in beslag.

De E19 richting Antwerpen is ter hoogte van Mechelen-Zuid volledig versperd door een gekantelde tankwagen. Die zou een sterke geur verspreiden. Even werd gevreesd dat het om gevaarlijke stoffen ging, maar de metingen van de brandweer zijn negatief. Er is geen gevaar voor de omgeving.

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, is nog niet bekend. Op beelden is wel te zien hoe de oplegger in de berm is geraakt. Er viel een zwaargewonde. Wellicht gaat het om de chauffeur van de gekantelde tankwagen. 

Het ongeval zorgt voor heel wat verkeersellende. Ter hoogte van de afrit Mechelen-Zuid worden de auto’s tegengehouden en gevraagd rechtsomkeer te maken. Wie van Brussel naar Antwerpen moet, rijdt beter om via de A12.