Colruyt blijft de goedkoopste

Colruyt blijft de goedkoopste supermarkt, maar het verschil met de concurrentie wordt wel kleiner. Dat blijkt uit het jaarlijkse prijsonderzoek van consumentenvereniging Test-Aankoop. Vooral Albert Heijn zit Colruyt op de hielen.

De onderzoekers van Test-Aankoop bezochten in maart 738 supermarkten en controleerden in totaal 136.814 prijzen. Wie een karretje vult met zowel merkproducten als ‘eigen merken’ betaalt het minst bij Colruyt. Albert Heijn, dat vorig jaar nog vierde was, staat nu op plaats twee. Smatch is opnieuw de duurste, hier betaal je gemiddeld zestien procent meer dan bij Colruyt.

Ook voor merkproducten blijft Colruyt de goedkoopste supermarkt, maar het verschil met Albert Heijn is klein. Het verschil met de duurste supermarkt Smatch is wel sterk gedaald, van 25 procent vorig jaar tot 13 procent dit jaar.

Ook bij de ‘eigen merken’ is Colruyt het goedkoopst. Opvallend is wel dat Albert Heijn hier op grotere afstand volgt. Aldi en Lidl bengelen onderaan de lijst, maar dat komt grotendeels omdat die supermarkten geen onderscheid maken tussen huismerken en eerstelijnsproducten.