Dossier Kasteelmoord

Kasteelmoord: verdachte blijft in cel

Evert C., de Nederlandse verdachte in de zaak van de kasteelmoord, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist. De 51-jarige man wordt ervan verdacht een tussenpersoon te zijn geweest bij het beramen van de moord op Stijn Staelens uit Wingene. De verdediging gaat in beroep.

De verdachte belandde begin 2013 een eerste keer in de cel voor de zaak. Pas in september werd hij aan België uitgeleverd. Zijn DNA bleek echter niet overeen te stemmen met het dossier, waarna hij werd vrijgelaten. Ondertussen werd wel een nieuwe verdachte gearresteerd, Franciscus L., de neef van de ondertussen overleden uitvoerder van de moord.

Tweede keer gearresteerd

Franciscus L. zei aan de speurders dat hij vlak voor de moord naar het Nederlandse IJzendijke was gereden om de boodschap te brengen dat “de afspraak doorgaat”. Franciscus L. kon zich niet meer herinneren tegen wie hij dat moest zeggen, maar de speurders legden al snel opnieuw de link met Evert. D.C..

In beroep

Over twee weken komt Evert D.C. voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent, want zijn advocaat zal beroep aantekenen tegen zijn verdere aanhouding.