Kind (3) overleden bij vluchtmisdrijf Aalst

In de Kwalestraat in Nieuwerkerken, een deelgemeente van Aalst, is zondagmiddag een dodelijke aanrijding met vluchtmisdrijf gebeurd. Een auto heeft er een moeder en haar dochter aangereden. Het meisje van bijna vier jaar is daarbij overleden aan haar verwondingen. De moeder, een 31-jarige vrouw uit Brugge, is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Ze verkeert nog in levensgevaar. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen aan VTM NIEUWS.

Na het ongeval heeft de chauffeur vluchtmisdrijf gepleegd. Ooggetuigen konden een deel van de nummerplaat noteren en aan de hand van die informatie kon de politie de vermoedelijke dader van de feiten even later oppakken. De jongeman van 19 uit Haaltert werd op bevel van het parket gearresteerd. Hij legde een positieve ademtest af.

De wagen van de verdachte werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd alvast voor vijftien dagen ingetrokken. Het parket van Oost-Vlaanderen beslist in de nacht van zondag op maandag of de 19-jarige vluchtrijder voorgeleid wordt. De man blijft gearresteerd, zegt het parket.