Dader vluchtmisdrijf Haacht meldt zich

De bestuurder van de wagen waarmee in de nacht van donderdag op vrijdag twee 16-jarige fietsers in Haacht zijn aangereden, heeft zich gisterenavond gemeld bij de politie. Dat heeft het parket bevestigd aan VTM NIEUWS. De bestuurder is een man van 23 jaar uit Haacht. Bij het ongeval werden twee 16-jarige fietsers aangereden. Eén van hen stierf aan zijn verwondingen.

Het ongeval gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 01.30 uur in de Stationsstraat in Haacht. De twee 16-jarige jongens uit Haacht en Keerbergen waren met de fiets op weg naar huis nadat ze in Leuven naar de bioscoop waren geweest. Een voorbijrijdende wagen reed het tweetal aan en pleegde vervolgens vluchtmisdrijf. Een van de jongens raakte slechts lichtgewond, maar zijn vriend werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Na een oproep tot getuigen in de media, heeft de bestuurder van de wagen zich gisterenavond rond 21 uur gemeld bij de politie. Het gaat om een 23-jarige man uit Haacht. Hij werd vannacht een eerste keer verhoord. Voorlopig is het niet duidelijk of hij onder invloed was op het moment van het ongeval. Dat wordt nog onderzocht.

Bekijk ook: