Kasteelmoord: Evert d.C. aangehouden

In de zaak van de kasteelmoord is de Nederlander Evert d.C. aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat bevestigt zijn advocaat meester Pol Vandemeulebroucke. De man wordt verdacht van een rol als tussenpersoon bij het beramen van de moord op Stijn Saelens uit Wingene.

De 51-jarige man uit IJzendijke in Zeeuws-Vlaanderen belandde begin juli 2013 een eerste keer in de cel in de zaak van de kasteelmoord. Pas in september werd hij aan België uitgeleverd. Zijn DNA bleek echter niet overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. Evert d.C. werd dan ook onmiddellijk vrijgelaten door de onderzoeksrechter.

Ondertussen kon het DNA-spoor gelinkt worden aan Franciscus L., een neef van de ondertussen overleden uitvoerder van de moord op Stijn Saelens. Wellicht hebben de verklaringen van L. geleid tot de nieuwe arrestatie van Evert d.C. Zijn Nederlandse advocaat Sidney Smeets verzette zich tevergeefs tegen de nieuwe uitlevering. Evert d.C. zat sinds 25 juni in een Nederlandse cel en werd woensdagochtend overgedragen aan de Belgische speurders.