Binnenring Brussel weer open

Om 16 uur is er weer verkeer mogelijk op de Brusselse binnenring ter hoogte van Strombeek-Bever. De binnenring was sinds middernacht afgesloten door een ongeval met vrachtwagens bij werken. Een vrachtwagen is er ingereden op een file die was ontstaan door die werken. Hij raakte twee trucks en drie personenauto's en vloog daarna in brand. Twee truckchauffeurs kwamen om het leven.

Alle voertuigen die betrokken waren bij het ongeval in Strombeek-Bever afgelopen nacht, zijn getakeld. Omstreeks 15 uur waren de herstellingswerken afgerond, vanaf 16 uur zijn alle rijbanen weer open. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Het Vlaams Verkeerscentrum zei vanmorgen dat de Brusselse binnenring "nog een heel deel van de dag" afgesloten zal zijn na het ongeval. Bestuurders moesten rekening houden met lange files.

Het Agentschap Wegen en Verkeer streefde ernaar de rijbaan voor de avondspits weer vrij te maken en is daar ook in geslaagd. Het wegdek moest over een oppervlakte van 300 m² hersteld worden.

Het verkeer kon op de binnenring enkel via de zijrijbaan rijden. Automobilisten werd aangeraden om de omleidingen te volgen via de buitenring.