Nieuwe bedreigingen van IS tegen België

Er zijn nieuwe bedreigingen opgedoken van de terroristische beweging Islamitische Staat (IS) tegen België. Een Antwerpse Syriëstrijder Abdellah Nouamane (20) zegt uitdrukkelijk dat er ook onschuldige slachtoffers kunnen vallen en dat zelfs ziekenhuizen en scholen potentiële doelwitten zijn. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De dreigementen werden niet gepost op sociale media, maar persoonlijk verstuurd naar jihadspecialist Montasser AlDe'emeh. "Het is wel duidelijk dat deze man niet voor zichzelf spreekt, maar in naam van een groep", oordeelt hij.

De boodschapper lijkt in contact te staan met de entourage van Abdelhamid Abaaoud, de Brusselse Syriëstrijder die beschouwd wordt als het brein achter het terreurcomplot dat werd verijdeld in Verviers.

Dreigingsniveau niet verhoogd

Het dreigingsniveau in België wordt niet verhoogd na het opduiken van een filmpje waarin gedreigd wordt met aanslagen in heel België. Het crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken neemt de informatie ernstig, maar ziet geen reden om tot een hoger dreigingsniveau over te gaan.