Brand op Brusselse ring: Twee doden

Bij het verkeersongeval dat zich rond middernacht heeft voorgedaan op de Brusselse binnenring ter hoogte van Strombeek-Bever, zijn twee mensen om het leven gekomen. Eén vrouw was kritiek, maar verkeert niet langer in levensgevaar, zo meldt de brandweer. De binnenring zal zeker nog enkele uren afgesloten blijven voor het verkeer, wat nog voor heel wat verkeershinder zal zorgen. 

Een vrachtwagen was rond middernacht ingereden op de staart van een file, die was ontstaan als gevolg van de werkzaamheden in Grimbergen. Er waren in totaal drie vrachtwagens en twee personenwagens betrokken bij het ernstige ongeval. Verschillende voertuigen hebben ook vuur gevat.

Volgens Ronny De Laet, luitenant bij de brandweer van Vilvoorde, zijn bij het ongeval twee mensen om het leven gekomen. Het gaat om twee inzittenden van een van de betrokken vrachtwagens. Hun voertuig was volledig uitgebrand, aldus De Laet. Ook verkeert een vrouwelijke inzittenden van een van de personenwagens nog altijd in levensgevaar. Ook haar wagen zou volledig in vlammen zijn opgegaan.

Verkeershinder

De Brusselse binnenring ter hoogte van Strombeek-Bever zal nog een hele tijd afgesloten blijven voor het verkeer. Het takelen van de voertuigen is immers nog niet afgerond en bovendien zullen er ook nog herstelwerken moeten gebeuren. Het wegdek is over een oppervlakte van 300 m² beschadigd. "De mensen zullen dus rekening moeten houden met zware files," zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. 

Het Verkeerscentrum raadt autobestuurders daarom aan om via de buitenring te rijden. Voor de verplaatsingen tussen Gent en Hasselt, en omgekeerd, wordt aangeraden om via Antwerpen om te rijden.