Gangster na 15 jaar opgepakt in Geluwe

Een eliteteam van de federale politie heeft een van de meest gezochte gangsters van Italië opgepakt in Geluwe, een dorpje in West-Vlaanderen. De veroordeelde moordenaar woonde er al jaren onder een valse naam en was zelfs getrouwd met een Vlaamse vrouw, die niets afwist van zijn geheim. Dat melden de kranten van Mediahuis en Het Laatste Nieuws woensdag.

Op 20 februari 2000 werd in het Italiaanse Piancenza het lichaam van de vermoorde Betty Ponce Ramirez Yadira aangetroffen. Twee maanden later kon de politie de mogelijke daders identificeren. Het ging om drie Albanezen, die evenwel onvindbaar bleven. Op 23 april 2003 werden de verdachten dan maar bij verstek veroordeeld.

Na 15 jaar

De Italiaanse speurders vonden de moordenaar na meer dan vijftien jaar terug in België. Maandag kon het FAST-team van de federale politie de 37-jarige gangster oppakken in het West-Vlaamse Geluwe. De verdachte was na de moord naar België gevlucht, waar hij onder een valse naam asiel aanvroeg en in 2000 genaturaliseerd werd.