Gevonden baby krijgt naam Marie

OCMW-voorzitter Pascal Monette wordt de voogd van de baby die vanochtend in Sint-Truiden gevonden werd, dat meldt de lokale nieuwswebsite Truineer. Het meisje dat vanmorgen door een alerte chauffeur van De Lijn gevonden werd, krijgt de naam Marie. Het gerecht en parket behandelen de zaak als poging tot moord.

Het is de eerste keer voor de OCMW-voorzitter dat hij voogd wordt van een kindje. Hij vertelde aan de redactie van Truineer dat hij vooral blij is dat hij kan meedenken met het gerecht en de bevoegde instanties over de toekomst van het kind. Maar Monette hoopt vooral dat de ouders nog gevonden worden.

Baby Marie lag gewikkeld in enkele doeken op een kleine afstand van de weg aan een fruitplantage. De chauffeur nam het kindje op, wikkelde het in zijn fleecejas en stapte ermee op zijn verwarmde bus. Intussen had hij de dispatching op de hoogte gebracht waarna de politie- en hulpdiensten verwittigd werden. De chauffeur hield een kleine pauze en hoorde rare geluiden, waarna hij de ontdekking deed. Het meisje verkeert in goede gezondheid.