Chauffeur De Lijn vindt baby op straat

In Sint-Truiden heeft een chauffeur van De Lijn vanmorgen rond 8u30 een pasgeboren kind langs de kant van de weg gevonden. Het kind leefde nog en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het parket heeft een onderzoek geopend naar poging tot kindermoord voor de manier waarop de baby verstopt lag langs de weg. 

Toen de chauffeur de pasgeboren baby zag liggen, stapte hij uit en nam het kind mee op de bus."Het is een onwerkelijk en onwezenlijk verhaal. Vanuit zijn bus zag hij de recent geboren baby liggen. Hij nam het mee op de bus, totdat de politie en de hulpdiensten ter plaatse waren. Vervolgens werd het kindje naar het ziekenhuis meegenomen. De opmerkelijke vondst gebeurde tijdens de rit van de stadslijn S2 ter hoogte van de straat Heide", aldus Sonja Loos, woordvoerster van De Lijn Limburg.

Kindermoord

De weg in Sint-Truiden is intussen door de politie afgezet voor het verkeer. De federale gerechtelijke politie is ter plaatse voor een sporenonderzoek. Het parket is een onderzoek naar poging tot kindermoord gestart.