Dossier Festivals

Geslaagde 20ste editie van Feest in het Park

Aan de Donkvijvers in Oudenaarde vierden afgelopen weekend tussen de 27.000 en 28.000 muziekliefhebbers de twintigste verjaardag van Feest in het Park (Fi:hP), het festival met een eigenzinnige mix aan muziekstijlen.

Het aantal bezoekers ligt in de lijn van het gemiddelde van de afgelopen jaren. De twintigste verjaardag werd donderdagavond met zowat 3.000 aanwezigen afgetrapt, vrijdag zakten 8.500 muziekliefhebbers naar de Donkvijvers en zaterdag waren er dat 9.500. Zondag verwacht de organisatie tussen de 6.000 en 7.000 bezoekers. De eerste editie van "Special Day In The Park", voor mensen met een beperking, lokte een dag voor de eigenlijke start ook al 1.500 toeschouwers.

Regen

Co-organisator Michiel Desmet spreekt van een zeer geslaagde editie met af en toe regen. "Maar die speelde ons zeker geen parten", zegt hij zondagavond. "Zaterdag heeft het een volledige dag geregend, tot we onze deuren openden. Ondertussen hadden wij al maatregelen genomen om de bereikbaarheid van het terrein te verbeteren. Maar ons terrein is door de jaren heen aangelegd met drainagebuizen en op stukken waarvan we weten dat ze moeilijk bereikbaar zijn bij regen, leggen we bijvoorbeeld plankenvloeren. En die preventieve maatregelen werken."

dEUS fenomenaal

Afgaande op de bezoekersreacties, zegt Desmet dat dEUS op vrijdagavond een "fenomenaal" optreden gaf. "dEUS was een gigantische apotheose, want ook de acts van Charlie Winston en The Van Jets waren zeer goed." Zaterdag was Arsenal een absolute topper, voor zondagavond werd hetzelfde van Milow verwacht.