12.017 man begint vol moed aan Dodentocht

In Bornem is vanavond het startschot gegeven van de 46ste Dodentocht. Het is een van de zwaarste tochten in ons land: honderd kilometer stappen in 24 uur tijd. Ondanks de voorspelde regen doet een recordaantal van 12.017 wandelaars en lopers mee.

Vooral morgenmiddag wordt nog veel regen voorspeld op het parcours. Het Rode Kruis raadde daarom aan voldoende extra sokken mee te nemen voor onderweg. Door vaak van sokken te wisselen kan je je voeten beter droog houden en blaren vermijden. Wie toch last krijgt van enkele kwaaltjes, kan rekenen op de driehonderd vrijwilligers van het Rode Kruis in tien hulpposten langs het traject.

“Bij de start hebben we het gelukkig droog gehouden en ook deze nacht verwachten we geen regen meer”, vertelt Thomas D’Hondt van de organisatie. “De omstandigheden zijn goed voor een recordaantal finishers.”

De eerste (lopende) deelnemers worden zaterdagochtend rond 7 uur aan de aankomst verwacht. De rest van de deelnemers zal dan in de loop van de dag binnendruppelen. Binnen de 24 uur moet iedereen aangekomen zijn.