Nog groot tekort aan babyvoeding na brand

Er is nog steeds een groot tekort aan bepaalde Nutrilon-babyvoeding in ons land. Kersverse mama's zijn hopeloos op zoek naar de poedermelk na een fabrieksbrand in februari. Een heel aantal Limburgse apothekers zitten dan ook door hun voorraad heen. Dat meldt Het Belang van Limburg. 

"Begin vorige week hebben wij onze laatste doos Nutrilon Omneo verkocht", zegt apotheker Peggy Rediers van Multipharma in Hasselt. "We merken dat veel mama's hopeloos aan het rondbellen zijn, om die voeding nog ergens te vinden. Eigenlijk hebben we problemen met zo goed als al onze voedingsproducten van Nutrilon. De anti-refluxmelk en Nutrilon Standaard komen wel nog binnen, maar de meest gebruikte poeders niet. Zeer vervelend."

"Onze kinderartsen gaan op zoek naar een alternatief om voor te schrijven", zegt Grete Bollen van het Genkse ziekenhuis ZOL. "Ze zitten maandag samen om te bekijken voor welk alternatief ze kiezen. Andere melk is op zich geen probleem, al zullen de darmpjes van de baby's zich wel even moeten aanpassen."

Nutricia is marktleider als het gaat om babyvoeding, maar de rekken van hun hypoallergeen-varianten en Soja zijn al weken leeg. Bij de brand in februari raakte de fabriek in Cuijk zwaar beschadigd. Ondertussen is de productie weer deels op gang gekomen, maar het vergt heel wat tijd om de opgelopen productieachterstand weg te werken.