Onweer trok over Vlaanderen

Het onweer dat gisteren over ons land is getrokken, heeft op verschillende plaatsen voor wateroverlast gezorgd. Het kwam vanuit Frankrijk en trok in eerste instantie over West- en Oost-Vlaanderen. Daarna waren ook de andere provincies aan de beurt.

In het West-Vlaamse Kortemark sloeg de bliksem in op een rijdende trein. Daarbij vielen geen gewonden, maar de trein liep wel een halfuur vertraging op. “In het zuiden van de provincie waren hier en daar hagelbollen tot drie centimeter”, vertelt weerman David Dehenauw. In Oost-Vlaanderen bleef de overlast beperkt. In Lochristi en De Pinte waren wel twee blikseminslagen, maar de schade bleef beperkt.

Luchthaven dicht

Rond 20u ging de luchthaven van Zaventem een tijdlang dicht. Voor het personeel op het tarmac was het te onveilig om te werken. Rond 20u30 ging de luchthaven weer open.

In de provincie Antwerpen werd het gratis festival Parkpop in Mechelen preventief afgelast. “We wilden geen risico’s nemen”, vertelt gemeenteraadslid Kristof Calvo (Groen). Er zijn ook enkele meldingen van wateroverlast, zoals in het station van Antwerpen-Berchem.

Voetbal afgelast

De voetbalwedstrijd in de tweede klasse tussen Lierse en Cercle Brugge werd afgelast. De spelers begonnen nog wel aan de match, maar al na drie minuten moesten ze het veld weer verlaten.

Bomen ontworteld

In Sint-Truiden, in Limburg, zijn aan het station een viertal bomen tegen de vlakte gegaan. Eén boom sleurde een verlichtingspaal mee. De bomen en de paal kwamen op een tiental voertuigen terecht, die zijn beschadigd.

Gewonden in Pairi Daiza

In dierenpark Pairi Daiza in Brugelette vielen twee gewonden toen ze een tak op hun kregen. Het park was door het onweer al vroeger dichtgegaan. De twee gewonden zaten al in de auto toen het gebeurde. De dieren in het park zijn tijdig naar binnen gebracht.

Bron: buienradar.be

OPROEP: heb je zelf foto's of filmpjes gemaakt van het onweer? Bezorg ze ons via Facebook, Twitter of mail naar 4040@vtm.be