Kust verwacht prima hemelvaartweekend

De toeristische sector aan de kust is positief over het komende weekend van 15 augustus. Met 15 augustus op zaterdag blijft het onze-lieve-vrouw-hemelvaartweekend beperkt tot twee dagen. “De kust verwacht dit weekend tot 300.000 dagtoeristen. Het verblijfstoerisme noteert een zeer hoge bezettingsgraad. We hopen op goed weer. Ook de tweede helft van augustus blijft een belangrijke periode voor het kusttoerisme”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Voor alle sectoren in het verblijfstoerisme is het komende weekend een topper. Voor het weekend van 15 augustus verwacht de kust, rekening houdend met de weersvoorspelling, 250.000 à 300.000 dagtoeristen op zaterdag en zondag samen. De toeristische dienst West-Vlaanderen maakt deze raming op basis van historische data.

Na een prima voorjaar en een tot nu toe geslaagde zomer blijven binnen- en buitenlandse toeristen de kust uitermate appreciëren. Met strand en zee als uniek decor en door de authentieke sfeer kan de kust zich meer dan ooit onderscheiden. De toeristische diensten bevestigen de grote belangstelling voor evenementen, attracties, bezienswaardigheden en recreatieve mogelijkheden.

“Alle kustgemeenten presenteren in de vier seizoenen een sterk aanbod. Maar de zomermaanden blijven de toppers met uitgebreide en eigentijdse toeristische troeven. Naast de vele zomerevenementen zijn ook de nieuwe strandbars een schoolvoorbeeld van innovatie en kwaliteit”, aldus Franky De Block.