Mama naar politie na bier op chirokamp

De moeder van een Chirojongen is naar de politie gestapt nadat haar 12-jarige zoon op kamp op twee glazen Kriek werd getrakteerd. Dat meldt Het Nieuwsblad. De betrokken Chirogroep erkent de fout. “We hebben de situatie verkeerd ingeschat”.

Camille Devos (33) uit Zedelgem schrok toen haar 12-jarige zoon thuiskwam van het kamp in Kalmthout met het verhaal dat hij twee glazen Kriek gedronken had. De vrouw kon haar oren niet geloven en stapte naar de politie. “Hoe kan ik mijn kinderen duidelijk maken dat alcohol ongezond is als ze in de jeugdbeweging al mogen drinken vanaf hun twaalfde? Dat is echt de kat bij de melk zetten”, aldus de moeder in een reactie aan VTM NIEUWS.

De vrouw heeft nog niet beslist of ze al dan niet een klacht zal indienen, maar haar zoon zal alvast niet meer naar de Chiro gaan. “Ik wil dit niet op de spits drijven, maar ik wil gewoon duidelijk maken dat alcohol drinken op die leeftijd niet kan. Als ik niet reageer, gebeurt het volgend jaar gewoon opnieuw.”

“Foute inschatting”

De hoofdleiding van Chiro Jomada uit Wijnendale zit verveeld met de zaak. “We hebben de situatie verkeerd ingeschat. Wat bij ons een traditie is, hoort niet meer bij de huidige tijdgeest en wetgeving. We zullen de traditie dan ook afvoeren en bieden onze verontschuldigingen aan. De leiding is een groep jongvolwassenen, die zullen leren uit hun fouten”, bevestigt hoofdleider Ruben Christiaen aan VTM NIEUWS.