Monnik Giel mag (even) België niet in

De vakantie van de jonge monnik Giel is in mineur gestart. Deze namiddag landde hij op de luchthaven van Zaventem, maar toen zijn paspoort bij het verlaten van de luchthaven gecontroleerd werd, bleek dat hij het land niet in mocht. Blijkbaar stond de jonge monnik nog altijd geseind na de perikelen van bijna twee jaar geleden. Na 2,5 uur werd hij weer vrijgelaten. Intussen is de seining opgeheven en is de jongen naar huis.

Giel wou naar India trekken voor een boeddhistische opleiding, maar een rechter oordeelde eerst verschillende keren dat hij niet mocht vertrekken.

Op 13 november 2013 kon hij uiteindelijk toch op het vliegtuig richting India stappen, nadat onder andere uit een maatschappelijk onderzoek was gebleken dat er niets mis was met de thuissituatie van Giel. Maar ook zijn vertrek verliep niet vlekkeloos: ook toen had hij problemen omdat hij internationaal geseind stond.

Giel blijft normaal tot half september in ons land. Hij zal ook twee lezingen geven. Eind augustus komt ook zijn boeddhistische leraar naar ons land.