Kinderen verbrand door chemicaliën in bos

In de bossen van Zutendaal zijn deze namiddag vier kinderen gewond geraakt tijdens een fietstocht. Ze fietsten door plassen met een zwaar chemisch product. Dat zegt de lokale politie. Vier kinderen liepen brandwonden op aan de benen. De politie vermoedt dat het gaat om chemicaliën van een drugslabo, maar dat is nog niet bevestigd. 

Volgens Het Belang van Limburg liepen de kinderen eerste- en tweedegraadsbrandwonden op. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar zouden binnenkort worden overgebracht naar een gespecialiseerd brandwondencentrum. 

De lokale politie Midden Limburg, het gerechtelijk labo, de Vlaamse Milieumaatschappij en het LIT (Labs Intervention Team) zijn ter plaatse. Het Labs Intervention Team is verantwoordelijk voor het ontmantelen van drugslabo's. Het NICC, dat forensisch onderzoek uitvoert, zal na staalname bepalen om welk product het precies gaat. Het zal in elk geval zo snel mogelijk uit het bos verwijderd worden.

Momenteel onderzoekt de politie of er ook op andere plaatsen product gedumpt werd. Voorlopig is voorzichtigheid geboden in deze bossen. Twee andere kinderen en de begeleider raakten niet gewond.