Dossier Kasteelmoord

Kasteelmoord: Verdachte naar België

In de zaak van de kasteelmoord heeft een Nederlandse rechtbank dinsdag beslist dat Evert d.C. aan ons land mag uitgeleverd worden. Dat meldt zijn raadsman meester Sidney Smeets via Twitter. De verdediging had zich verzet tegen de uitlevering van de mogelijke tussenpersoon bij het beramen van de moord op Stijn Saelens.

De 51-jarige man uit Zeeuws-Vlaanderen belandde begin juli 2013 een eerste keer in de cel in de zaak van de kasteelmoord. Pas in september werd hij aan België uitgeleverd. Zijn DNA bleek echter niet overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. Evert d.C. werd dan ook onmiddellijk vrijgelaten door de onderzoeksrechter.

Ondertussen kon het DNA-spoor gelinkt worden aan Franciscus L., een neef van de vermoedelijke uitvoerder van de moord op Stijn Saelens. Wellicht hebben de verklaringen van L. geleid tot de nieuwe arrestatie van Evert d.C. Zijn advocaat gaf eerder al aan dat de nieuwe verklaring over zijn cliënt uitermate vaag is. De verdediging verzette zich echter tevergeefs tegen de nieuwe uitlevering.