Website vraagt mening over uw baas

Een nieuwe website waarop werknemers hun bedrijf en bazen kunnen beoordelen op loon, sfeer, carrièremogelijkheden en management: het bestaat. De reacties zijn anoniem, en daar zijn ze bij het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) niet blij mee. Dat schrijft Het Nieuwsblad dinsdagmorgen. "Eender wie kan een werkgever door het slijk halen", vindt het NSZ.

Volgens oprichter Nicolas Pagès moet wat voor restaurants of hotels kan, ook kunnen voor werkgevers: ze recensies of punten geven.

Zes thema’s

Samen met drie anderen ontwierp de 36-jarige informaticus uit Namen daarom Kwigr.com, een recensiesite waarop werknemers Belgische werkgevers kunnen beoordelen op zes thema’s: sfeer, loopbaan, voorzieningen, flexibiliteit, management en loon. Via een vragenformulier dat een tiental minuten in beslag neemt, plaats je al snel zelf een recensie op de website.

Kloof tussen vacature en realiteit

‘Ik heb zelf al voor meerdere bazen gewerkt’, zegt de medeoprichter in het Nieuwsblad. ‘Maar telkens weer stond ik versteld van de kloof die er nog te vaak gaapt tussen de vacature in de krant of op een jobsite en de realiteit op de werkvloer. Nogal wat bedrijven presenteren zichzelf mooier dan ze in werkelijkheid zijn. En aangezien het niet altijd evident is om vreemden te vragen wat zij van hun werkgever vinden, leek een soort van Tripadvisor voor Belgische bedrijven meer dan nuttig.’