"Te veel migranten" volgens 61% Belgen

61% van de Belgen vindt dat er te veel migranten zijn in ons land. Dat blijkt uit een enquête in 24 landen. Alleen in Turkije, Italië, Rusland en Zuid-Afrika vinden meer inwoners dat er te veel migranten zijn. Voor de enquête van Ipsos werden wereldwijd 17.533 mensen bevraagd in 24 ontwikkelde landen. Voor ons land waren er ongeveer 500 online respondenten tussen 16 en 64 jaar.

Uit de enquête moet volgens Ipsos blijken dat 61% van de Belgen vindt dat er te veel migranten zijn in ons land. In 2011 was dat nog 50%. Nog uit de enquête zou blijken dat 58% van de Belgen vindt dat immigratie in ons land een negatieve invloed heeft. Daarnaast is 52% van de Belgische respondenten ervan overtuigd dat het door de migranten in ons land moeilijker is om werk te vinden. Van alle 17.533 ondervraagden wereldwijd vindt gemiddeld 20% dat migranten een positieve invloed op hun land hebben. In ons land bedraagt dat aantal 12%.

Met 61% Belgen die vinden dat er te veel migranten zijn in ons land, staat België op de vijfde plaats van de 24 onderzochte landen. Alleen in Turkije, Italië, Rusland en Zuid-Afrika vinden meer inwoners dat er te veel migranten zijn. In Duitsland, het Europese land met de grootste instroom nieuwkomers, vindt 43% van de inwoners dat er te veel migranten zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd in 24 landen, door middel van een enquête bij 16 tot 64-jarigen. Naast België waren dit de overige deelnemende landen: Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Hongarije, India, Israël, Italië, Japan, Mexico, Polen, Rusland, Saudi-Arabië, Spanje, Turkije, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zuid-Korea en Zweden.