Dimitri Bontinck opgepakt in Turkije

Dimitri Bontinck is in Turkije opgepakt door de antiterreurpolitie en opgesloten in de gevangenis. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Bontinck was een undercoverreportage aan het draaien en werd daarop betrapt. Hij wordt mogelijk vandaag nog het land uitgezet.

Bontinck was maandag naar Turkije gereisd om er samen met zijn cameraploeg vlakbij de Syrische grens een reportage te maken. Volgens de krant deed hij dat zelfs voor de Britse openbare omroep BBC. Hij had daarvoor de toestemming van de Turkse autoriteiten, maar om undercover te gaan had hij dat niet.

"Vrij man in België"

Hij werd betrapt met een verborgen camera en samen met zijn ploeg opgepakt. Vandaag nog moeten ze voor de onderzoeksrechter verschijnen. Buitenlandse Zaken bevestigt dat hij zal worden uitgewezen. Wanneer dat gebeurt, weten ze niet maar kennissen van Bontinck vertellen aan Het Laatste Nieuws dat hij vandaag nog richting Zaventem vliegt.

In ons land zal Bontinck echter een vrij man zijn. Dat bevestigt het federaal parket. “Zijn arrestatie is een zuiver administratieve maatregel”, klinkt het. “De Turkse autoriteiten wijzen hem uit. Het federaal of een ander parket komt daar niet tussen.”