Bijna 500 kinderen verdwaald aan kust

In totaal liepen er in de maand juli 494 kinderen verloren aan de Belgische kust. Ze werden allemaal veilig terug tot bij hun ouders gebracht. Dat meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV). Ondanks het mooie weer valt het aantal kinderen dat verloren liep aan zee goed mee. De meesten droegen ook een polsbandje waardoor ze sneller met hun ouders herenigd konden worden.

De populariteit van de polsbandjes, met figuurtjes als Maya en Wickie, is een goede zaak, vindt de IKWV. Deze zomer werden er zo’n 750.000 gratis polsbandjes uitgedeeld via onder andere EHBO-posten, openbare toiletten en toeristische kantoren. De meeste kindjes liepen verloren in de eerste helft van juli, in de badstad Oostende.

Deze zomer worden de redders aan zee ook ondersteund door de federale politie te paard. Samen met de scheepvaartpolitie patrouilleren ze langsheen de volledige kustlijn. In de maand juli werden reeds een vijftigtal tussenkomsten genoteerd. Deze hadden onder andere betrekking op baders in onbewaakte zones, en loslopende honden, lawaaioverlast.