File richting kust door ongevallen

Drie ongevallen op de E40 in Drongen en Nevele zorgen zondagvoormiddag voor file in de richting van de kust. Dat melden het Vlaams Verkeerscentrum en de Oost-Vlaamse wegpolitie. De wachttijden lopen op tot meer dan een uur. Er zijn verschillende gewonden, van wie twee zwaargewond.

De twee eerste ongevallen gebeurden tussen 9 en 10 uur in de richting van de kust. In Nevele belandde een personenwagen op zijn dak naast de snelweg na een aanrijding met een ander voertuig. In de wagen zat een Nederlands gezin. De bestuurder raakte zwaargewond en vier andere inzittenden raakten lichtgewond. De rijbaan in Nevele is inmiddels vrijgemaakt.

In Drongen raakte bij een aanrijding tussen een motorfiets en een auto de bestuurder van de motorfiets zwaargewond. De passagier op de motor liep lichte verwondingen op. In de file door het ongeval gebeurde rond 11 uur een kop-staartaanrijding tussen drie voertuigen. Daarbij raakte niemand ernstig gewond maar in Drongen is nu de linker- en middenrijstrook versperd. Er staat een file vanaf Sint-Denijs-Westrem tot Drongen.

Op een bepaald moment was er een wachttijd van een uur en twintig minuten. Het Vlaams Verkeerscentrum raadde het verkeer op lange afstand aan om om te rijden langs de E34 (uit Antwerpen) en de E429 (uit Brussel), maar dat zou nu niet meer nodig zijn.