Poging tot doodslag op KSJ-kamp

In Ochamps (Libin, provincie Luxemburg) heeft een oud-leider van een KSJ-groep uit Herentals geprobeerd om een collega-leider de keel over te snijden. Dat gebeurde aan de vooravond van het kamp. De leden waren nog niet aanwezig. De 28-jarige dader is aangehouden voor poging tot moord. Volgens het parket heeft hij psychische problemen. Het slachtoffer heeft de aanval overleefd.

"Onze eerste bekommernis is om de KSJ-groep de nodige ondersteuning te bieden en de ouders een aanspreekpunt te bieden door hier in alle openheid over te communiceren. We nemen dergelijke voorvallen zeer ernstig en willen hierin onze verantwoordelijkheid opnemen", zegt Nina Uyttersprot, nationaal coördinator van KSJ-KSA-VKSJ.

De leiding van de KSJ-groep is erg van slag door de feiten. "We zijn erg geschrokken door het voorval. We hebben meteen contact opgenomen met de hulpdiensten en daarna met de nationale koepel voor advies. Al snel bood KSJ-KSA-VKSJ de nodige ondersteuning. Aan de hand van hun advies en de tips van professionele hulpverleners hebben we samen met de nationale koepel geprobeerd om alle leid(st)ers te begeleiden en bij te staan. We hopen dat onze werking op het nodige vertrouwen en begrip mag rekenen in de komende weken", luidt het.

De steekpartij deed zich gisterenavond voor rond 21 uur. De oud-leider die de messteken toediende, zit opgesloten in de psychiatrische afdeling van de gevangenis. Er is een onderzoek geopend wegens poging tot doodslag. Het slachtoffer van de steekpartij werd naar het ziekenhuis van Libramont gebracht. Hij verkeert niet meer in levensgevaar.