Man gooit kinderen uit raam na steekpartij

In Schaarbeek heeft een man na een ruzie met zijn partner haar kinderen verwond. Hij gaf een messteek aan een zevenjarig meisje en duwde haar van de tweede verdieping uit het dakraam. Haar zesjarige broer werd van de eerste verdieping geduwd, maar is inmiddels aan de beterhand. De man is bekend bij het parket en kan worden aangeklaagd voor poging tot moord.

Iets na 15 uur vond in het huis in de Lindenstraat in Schaarbeek een woordenwisseling plaats tussen de moeder van de kinderen en haar samenwonende partner, die niet de vader is. De moeder verliet het huis en even later verwondde de man haar dochter met een mes in de buikstreek om haar daarna uit het raam van de tweede verdieping te duwen. Toen haar jongere broer daarop via de geveltrap zijn zus ter hulp probeerde te snellen, werd hij over de ballustrade van de eerste verdieping geduwd.

"De kinderen zijn op het gras van de voortuin terecht gekomen, wat hun val heeft gebroken", zegt Roger De Beule van de Brusselse politiezone Noord. De moeder was, net als enkele buren, vanop straat getuige van de scène en verkeerde in shock. De politie was onmiddellijk ter plaatse en kon de man arresteren.

De kinderen werden naar het ziekenhuis overbracht. Ze zijn allebei buiten levensgevaar en in aanwezigheid van hun moeder. De dader heeft nog geen verklaringen afgelegd.