Ouders sterven bij ongeval op E17

De vakantie van een Nederlands gezin is op een erg tragische manier afgelopen. Ze waren vannacht vertrokken vanuit Koudenkerk aan den Rijn, bij Rotterdam. Rond kwart voor zes deze ochtend raakten ze betrokken bij een zwaar verkeersongeval in ons land. De auto van het gezin is op de E17 ter hoogte van Sint-Niklaas op een stilstaande vrachtwagen gereden.

Beide ouders waren op slag dood. De twee dochters van vijf en twaalf jaar zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand was eerst kritiek, maar ze zouden nu buiten levensgevaar zijn. Voor de vader en moeder op de voorzetels kon geen hulp meer baten. De politie heeft contactopgenomen met de grootouders van de kinderen.

"Geen remsporen, geen overdreven snelheid"

De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. Er werden geen remsporen van de auto vastgesteld en er zijn ook geen aanwijzingen van overdreven snelheid, meldt de Dendermondse afdeling van het Oost-Vlaamse parket.

Een verkeersdeskundige van de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen onderzoekt de omstandigheden, zegt commissaris Geert Allemeersch van de Oost-Vlaamse wegpolitie. "Een Poolse trucker was gestopt op de pechstrook om na te kijken of hij schade had door een ijzeren plaat op het wegdek. Kort daarna is de auto achteraan ingereden op de vrachtwagen. De vrachtwagenbestuurder heeft enkel een slag gehoord. Het voertuig is achteraan onder de vrachtwagen beland."