30 kinderen onwel op sportkamp in Balen

Op het recreatiedomein Keiheuvel in Balen zijn vannacht een dertigtal kinderen onwel geworden, vermoedelijk door een maag-darminfectie. De kinderen, 10 tot 12 jaar oud, waren er op voetbalkamp en verbleven in het sporthotel van het domein. De dokter van wacht kon de meeste klachten verhelpen, zodat er niemand naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd. Het gebouw zal nu grondig gedesinfecteerd worden om te voorkomen dat andere groepen jongeren de komende weken soortgelijke hinder zouden ondervinden.

De groep van in totaal een vijftigtal jonge voetballertjes van FC Pepingen was samen met hun coaches en enkele kookouders voor een midweek met zelfkookformule naar recreatiedomein Keiheuvel afgezakt. Volgens de gemeente Balen waren er gisteren al enkele kinderen die zich misselijk voelden, waarna er 's nachts nog een pak meer klachten volgden. De wachtdokter werd erbij gehaald en de dienst 100 was stand-by, maar die laatste moest uiteindelijk niet tussenbeide komen.

Ook Volksgezondheid werd op de hoogte gebracht van het incident. Aangezien het kamp er vandaag in de loop van de namiddag sowieso opzit, bleven de meeste kinderen vrijdagochtend gewoon ter plaatse. Slechts drie kinderen werden uit voorzorg al naar huis gebracht.