Parkeerboete wegens te duur parkeerticket

In Turnhout heeft een man een boete van twintig euro gekregen omdat hij een te duur parkeerticket onder zijn voorruit had gelegd. Hij betaalde voor een ticket van twee euro, terwijl hij in een parkeerzone stond waar een ticket maar 60 cent kost. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De man parkeerde zich in de Koning Albertstraat, waar aan het kruispunt met de Patersstraat drie parkeerautomaten staan, omdat er drie verschillende parkeerzones aan elkaar grenzen. Hij pakte een parkeerticket uit de dichtstbijzijnde automaat, die echter niet in zijn parkeerzone lag. De automaat van zijn parkeerzone lag daarentegen buiten het zicht van de chauffeur.

Hoewel een parkeerwachter het hele gebeuren in de gaten had, zei ze er volgens de man niets van. Enige tijd later kreeg de chauffeur dan toch een boete, ook al betaalde hij drie keer meer dan het vereiste bedrag.

Schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen) gaat de situatie ter plekke onderzoeken. "Ik ga vrijdag langs. Als de situatie tot verwarring leidt, moeten we de automaten verplaatsen of andere signalisatie aanbrengen", zegt hij aan Het Nieuwsblad.

Foto: Archiefbeeld.