Arbeider vangt dief die oudje overviel

Een 33-jarige man uit Gent heeft gisteren een oude dame overvallen op het Hoveniersplein in Aalst. De dader had de 86-jarige vrouw, die slecht ter been was en zich met een loopwagentje verplaatste, eerst over de stoeprand geholpen om haar vervolgens te overvallen. Een stadsarbeider zag alles gebeuren en overmeesterde de overvaller.

De dader had de dame eerste vriendelijk geholpen over een stoeprand te stappen om haar vervolgens een duw te geven. De dame viel op de grond en de dader graaide haar handtas mee. Toen de vrouw smeekte om haar handtas niet mee te nemen, eiste de dader dat zij hem dan geld zou geven. Nadat ze hem enkel biljetten overhandigde, hielp hij haar overeind en ging hij ervandoor. 

Een stadsarbeider van Aalst die één en ander had zien gebeuren snelde de dame ter hulp en kon na een korte achtervolging de verdachte staande houden tot de komst van de politie.

De betrokkene wordt deze voormiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt zijn aanhouding.