Meer aangiftes via police-on-web

Afgelopen jaar hebben de Belgen 13906 aangiftes gaan via police-on-web, het online aangiftesysteem van de politie. Dat is een stijging van 60 procent ten opzichte van 2010, dat meldt De Tijd.

Police-on-web, het online aangiftesysteem dat al sinds 2007 bestaat, wordt steeds populairder. Via www.police-on-web.be is het mogelijk om online klacht in te dienen voor een beperkt aantal misdrijven zoals vandalisme of winkeldiefstal. Ook biedt de website de mogelijk om je alarmsysteem aan te melden of de politie mee te delen wanneer je niet thuis bent. Die laatste twee mogelijkheden waren met 8356 aangiftes het populairst.

Het systeem is zo opgevat dat wanneer een lokaal politiekorps een aangifte krijgt doorverwezen, het die telkens verder moet opvolgen. In de Vlaamse provincies heeft het systeem het meeste succes, Oost-Vlaanderen is er koploper met 3088 aangiftes. In Wallonië en Brussel daarentegen lijkt de dienst nog niet doorgebroken te zijn. Brussel en Luxemburg moeten het voorlopig stellen met respectievelijk 953 en 105 aangiftes.