Postbodes krijgen elektrische scooters

De postbode op zijn bromfiets verdwijnt grotendeels uit het straatbeeld. Bpost gaat de meeste klassieke bromfietsen vervangen door driewielige, elektrische scooters, zo melden de kranten van Mediahuis donderdag. Op termijn wil bpost de elektrische scooters ook met aanhangwagentjes uitrusten, ter vervanging van kleine bestelwagens.

"Er lopen al een tijdje testen, waarbij onze postbodes allerhande driewielige scooters uitproberen", zegt bpost-woordvoerder Fred Lens. "De driewielers blijken stabieler, zijn onderweg gemakkelijker te stallen dan een gewone bromfiets én de post van een ronde kan in één keer worden meegenomen, wat nu vaak niet mogelijk is." Bovendien zijn ze milieuvriendelijker. Daarom lanceert bpost dit jaar nog een grote aanbestedingsprocedure, zegt minister van Post Alexander De Croo (Open Vld).

De driewielige scooters die bpost op het oog heeft, zijn duurder in de aankoop. "Maar als we naar het volledige plaatje kijken, bieden ze meer rendement dan de klassieke bromfiets", benadrukt Lens.