Boerenprotest aan Colruyt in Henegouwen

 Een honderdtal tractoren zijn woensdagavond bijeengekomen in het Henegouwse Woelingen (Ollignies in Frans), een deelgemeente van Lessen, aan een nieuw logistiek centrum van supermarktketen Colruyt. Op een autosnelweg vonden filterblokkades plaats.

Tractors verzamelden woensdag voor de ingang van het logistiek centrum. Andere blokkeerden een rotonde in de onmiddellijke omgeving. "Landbouwers in nood" of "Een landbouwer = een leven" stond er op hun voertuigen.

De landbouwers hielden het aanvankelijk kalm, maar later op de avond werden hun acties harder. Zo staken ze banden in brand op rotondes en hielden ze een filterblokkade op autosnelweg A8. "We zullen hier de nacht doorbrengen en andere verdeelcentra dan deze van Colruyt blokkeren", zei de Federatie van Veetelers en Landbouwers (FUGEA).

FUGEA riep samen met de Federatie van Jonge Landbouwers (FJA) en de Milkproducer Intrest Group (MIG) op tot de acties. Ze volgen het voorbeeld van de Franse melkproducenten, die op dit moment volop actie voeren. Net als hun Franse collega's verkopen de Belgische melkproducenten met verlies.