1 bedrijf op 3 schrapt jaarlijkse evaluatie

Steeds meer bedrijven schrappen het jaarlijkse evaluatiegesprek. Meer dan één op de drie zouden nu al geen evaluaties meer doen. “Die gesprekken zijn tijdrovend en duur, beter is om dagelijks feedback te geven”, klinkt het. Dat melden de kranten van De Persgroep.

“Het jaarlijkse evaluatiegesprek is kunstmatig, niet meer van deze tijd en compleet nutteloos”, aldus Ignace Van Doorselaere, CEO van lingerieproducent Van de Velde in De Tijd. “Wij schaffen het jaarlijkse systeem daarom af. Je krijgt van je partner toch ook niet jaarlijks een score? Net als in een gezin is het beter om dagelijks met het personeel in dialoog te treden en meteen feedback te geven. Een jaarlijkse evaluatie leidt meestal tot niets.”

Steeds meer bedrijven stappen al af van de traditionele evaluatiegesprekken. “Evaluaties zijn niet nutteloos”, zegt HR-consultant Jan Laurijssen van SD Worx. “De werknemer weet op die manier waar hij staat en welke vorderingen hij gemaakt heeft. Maar het heeft geen zin één keer per jaar zo’n evaluatie te doen en hem de rest van het jaar aan zijn lot over te laten.”

Een aantal arbeidsexperts hebben echter grote twijfels over de afschaffing van het systeem. “Op papier klinkt het mooi dat bazen zich vaak onder het personeel mengen om feedback à la minute te geven. Maar zullen zij zich aan die belofte houden?”, vraagt Frank Vander Sijpe, HR-directeur bij Securex zich af.