Twee gasflessen ontploft in Vilvoorde

Aan de Mechelsesteenweg in Vilvoorde is vannacht in een private garagebox een brand ontstaan. Twee gasflessen die er opgestapeld lagen, ontploften. Daardoor liep een vijftal huizen in de omgeving schade op. Niemand raakte gewond. Dat is volgens burgemeester Bonte te danken aan het nachtelijke tijdstip van de ontploffing.

"Vooral het handelspand naast de garagebox liep zware schade op aan het dak, de gevel en de ramen. In de andere woningen bleef de averij beperkt tot glasschade en dakpannen. De brandweer kon door snel ingrijpen voorkomen dat de brand oversloeg naar andere panden. Van de garage zelf blijft zo goed als niets meer over", zegt Bonte.

Als gevolg van de brand werd een 12-tal mensen geëvacueerd. Enkele werden voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. "Op dit nachtelijk tijdstip lag iedereen in bed en waren er geen passanten in de buurt. Had deze ontploffing zich overdag voorgedaan, zou het risico op fysieke letsels ontgetwijfeld zeer groot geweest zijn", aldus Bonte.

Het parket van Halle-Vilvoorde onderzoekt de oorzaak van de brand. In de garagebox bevond zich overigens nog een tiental andere gasflessen die niet ontploft zijn en door de brandweer werden gekoeld.