'gijzelnemer' Elsene aangehouden

De man die zich in de nacht van maandag op dinsdag schuilhield in een gebouw in de Dautzenbergstraat in Elsene is aangehouden voor het uiten van bedreigingen. Dat heeft het parket bevestigd. 

De 37-jarige dader had maandag aan een van zijn buren gezegd dat hij het huis moest verlaten omdat hij het zou opblazen. De buurman verwittigde daarop de politie. De verdachte belde ook een journalist op met de mededeling dat hij de persoon is die op 9 juli 2015 veel media-aandacht kreeg wegens een uit de hand gelopen burenruzie. De man zou toen zijn vrouw en dochtertje gegijzeld hebben, maar werd vrijgelaten omdat zijn echtgenote geen bezwarende verklaringen aflegde.

Man was onder invloed van alcohol

Deze maandag om 19u00 werd het parket op de hoogte gebracht. Er werd een veiligheidszone ingesteld en het parket kwam ter plaatse met de speciale eenheden van de federale politie, die de onderhandelingen met de verdachte startten. De man was onder invloed van alcohol en gaf aan dat zijn vrouw en kind hem na het vorige incident hadden verlaten en dat hij door de media-aandacht ontslagen was op zijn werk.

Verdachte gaf zich niet vrijwillig over

De onderhandelaars zouden snel aangevoeld hebben dat de man alleen was en grepen in om hem te overmeesteren. De verdachte zou zich niet vrijwillig hebben willen overgeven en raakte gewond tijdens de interventie. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht en zal in de loop van de dag verhoord worden.

Parket vraagt aanhoudingsbevel

Na het vorige incident had het parket nog geoordeeld dat de persoon niet gevaarlijk was, maar ditmaal werd de onderzoeksrechter gevorderd. De man is nu aangehouden voor het uiten van bedreigingen.