Borstkanker treft Hilde Claes

Na een preventieve screening is bij de Hasseltse burgemeester Hilde Claes (sp.a) borstkanker vastgesteld. Aangezien de ziekte in een vroeg stadium werd ontdekt, zal ze snel operatief worden behandeld en achten de artsen de kans op volledig herstel vrij groot. De burgemeester maakte het nieuws zelf bekend met een persbericht.

“Donderslag bij heldere hemel”

"De resultaten van mijn onderzoek kwamen als een donderslag bij heldere hemel", aldus Hilde Claes. "De artsen hebben een voorloper van borstkanker ontdekt, die het best over niet al te lange tijd heelkundig verwijderd wordt, gevolgd door een nabehandeling. Mijn wereld stortte in toen ik deze diagnose een paar dagen geleden vernam. Het woord 'kanker' blijft immers een beladen medische term, met veel verontrustende bijklanken. Maar er zijn zeker redenen om positief te blijven. De ziekte werd gelukkig in een nog primair stadium vastgesteld. De behandeling kan vrij snel en met een zeer grote kans op volledig herstel aangevat worden. Ik weet dat vele vrouwen mij hierbij zijn voorgegaan en met gunstig resultaat, dit geeft kracht en vertrouwen in de behandeling die binnenkort zal aanvatten."  

Schepen Karolien Mondelaers (CD&V) zal tijdens de behandeling van Hilde Claes de rol van waarnemend burgemeester van Hasselt opnemen. "Ik geloof sterk in het team rondom mij, dat mijn tijdelijke afwezigheid zal opvangen," besluit Hilde Claes.