4 MIVB-controleurs gewond na agressie

Een groep jongeren heeft zondagmorgen rond 7 uur aan de metrohalte Hallepoort controleurs van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB aangevallen. Vier controleurs moesten naar het ziekenhuis worden gebracht, zo melden de krant Le Dernière Heure en La Libre Belgique maandag. Drie onder hen zijn al terug naar huis, een vierde moet geopereerd worden.

De vijf jongeren maakten deel uit van een grotere groep van vijftien mensen. Ze werden zondagochtend door de controleurs aangesproken omdat ze betrapt werden bij een poging tot zwartrijden.

"Er vond eerst verbale agressie plaats, maar daarna werden er slagen uitgedeeld. De controleurs hebben om versterking gevraagd. De andere helft van het team is hen dan bijgesprongen, maar ze hebben hun redding vooral te danken aan de komst van de politie", zo meldt een bron bij de vakbond.

Uiteindelijk moesten vier controleurs naar het ziekenhuis worden gebracht. Drie van hen hebben kneuzingen en blauwe plekken opgelopen, de vierde controleur heeft zijn voet gebroken. Die laatste moet geopereerd worden, de andere drie mochten terug naar huis.