Meer motors verkocht door mooi weer

De verkoop van nieuwe motoren en scooters is in de eerste helft van dit jaar met 4,25 procent gestegen tot 14.374 stuks. Dat melden De Zondag en Het Nieuwsblad. Vooral het mooie weer in juni heeft veel motorliefhebbers over de streep getrokken.

De verkoop van nieuwe motoren daalt al sinds 2008, maar sinds vorig jaar is een kentering ingezet. Vorig jaar trok de verkoop met enige aarzeling weer aan (+1,88 procent), dit jaar wordt het herstel duidelijker voortgezet (+4,25 procent). Het goede weer van juni speelt daarbij een belangrijke rol, benadrukt het Nieuwsblad. De voorbije maand alleen al is de verkoop met een kwart gestegen in vergelijking met dezelfde maand in 2014. In de andere maanden was de verkoop eerder status quo of negatief.

Volgens De Zondag zijn vooral de trikes aan een flinke opmars bezig. De verkoop van die moto's met drie wielen steeg met bijna 50 procent.

Er zijn meer motoren op de weg, maar de bestuurders zijn niet altijd even ervaren. Ondanks een verplichte rijopleiding, gebeuren er nog vaak ongevallen met motorfietsen. Mobiliteitsorganisatie Touring hamert er daarom op dat motorrijders elk jaar een herhalingscursus volgen.