2 twintigers in cel voor aanslag Irak

Twee twintigers uit de regio Charleroi zijn midden juni aangehouden omdat ze in verband worden gebracht met een zelfmoordaanslag in Irak. Daarbij kwam een Belgische kamikaze om het leven. Dat meldt de nieuwsdienst van de Franstalige zender RTL.

Het federaal parket bevestigt dat beide mannen maandag in Charleroi voor de raadkamer zijn verschenen en hun aanhouding daar bevestigd werd. Het onderzoek is in handen van twee onderzoeksrechters uit Henegouwen.

Aanslag opgeëist door Islamitische Staat

De zelfmoordaanslag vond op 25 april plaats aan een grenspost op de grens tussen Irak en Jordanië. Drie zelfmoordterroristen, een Fransman, een Senegalees en een Belg uit de regio Charleroi, lieten er verschillende voertuigen ontploffen. Vier personen kwamen om en acht personen raakten gewond bij de aanslag, die opgeëist werd door de terreurorganisatie Islamitische Staat.

Het federaal parket opende een onderzoek en dat leidde tot de arrestatie van de twee twintigers. Die werden op 18 juni aangehouden en in verdenking gesteld voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, omdat ze de Belgische kamikaze zouden geholpen hebben.