151 pechstrookrijders gevat tijdens uurtje controle op E17

Tijdens een uurtje controleren, telde de politie 151 pechstrookrijders aan de werken op de E17 in Waasmunster. Wie er door de politie gevat wordt, riskeert boetes tot 240 euro en acht dagen rijverbod. Er werden eerder al extra controles op het traject aangekondigd omdat zo veel mensen de pechstrook als rijbaan gebruiken.

Het parket van Oost-Vlaanderen maakte eerder al bekend dat chauffeurs die de pechstrook gebruiken om de file aan de werken op de E17 te vermijden, een boete krijgen. Dat zou gebeuren op basis van dashcambeelden die op sociale media circuleren. De politie heeft ook extra controles gepland op het stuk tussen Sint-Niklaas en Waasmunster, de plek waar er momenteel gewerkt wordt.

Vandaag alleen al kon de politie tijdens een uur controleren 151 overtreders tellen. De pechstrookrijders krijgen een boete van 58 euro voor een overtreding van de eerste graad. De maximumboetes lopen nochtans op tot 240 euro en je riskeert ook acht dagen rijverbod. 

De heraanleg van de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas, over een lengte van zowat acht kilometer, is maandag gestart. De werken lopen nog tot begin mei.