"Plopsaland niet aan mensen met beperking aangepast"

Lotte Berghmans (24), leidster bij Akabe-scoutsgroep Biebel, uit Diest, voor kinderen met een fysieke of mentale beperking, is teleurgesteld in het beleid van pretpark Plopsaland. Op 15 juli ging de scoutsgroep er op daguitstap. Maar het park leek niet zo handicapvriendelijk te zijn. Lotte schreef daarna een open brief gericht aan aandeelhouder Gert Verhulst. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Op haar blog postte de verontwaardigde Lotte Berghmans haar verhaal. Zo vertelt ze dat er maar zeer weinig attracties toegankelijk waren voor de leden van de groep, allemaal kinderen en jongeren tussen 6 en 27 jaar met een fysieke of mentale beperking. Ook vertelt ze dat ze voor ieder lid een verklaring moesten ondertekenen waarin staat dat de groep zelf verantwoordelijk is indien er iets zou gebeuren.

Verder schrijft ze op haar blog over de vele regeltjes waaraan de groep zich moest houden, zoals de een-op-eenbegeleiding. Bovendien zouden ze na elke rit een beurt hebben moeten overslaan, met als gevolg dat de kinderen soms enorm lang moesten wachten.