Zaak 'horrornanny' wordt uitgesteld

De Brugse strafrechter heeft een zaak tegen een 34-jarige Amerikaanse nanny uitgesteld naar de zitting van 10 augustus. Aubrey A. zou opzettelijk de polsen gebroken hebben van een tweeling uit Knokke. Bij verstek kreeg ze hiervoor vier jaar effectief, maar de vrouw tekende verzet aan.

De Amerikaanse zorgde in de zomer van 2011 voor de tweeling van een koppel Luxemburgers. Tijdens hun vakantie in Knokke belandden de twee baby's met gebroken polsen in het ziekenhuis. Hun nanny vertrok bijna gelijktijdig terug naar de Verenigde Staten. Uiteindelijk werd ze in 2013 door de Brugse correctionele rechtbank bij verstek tot vier jaar effectieve celstraf veroordeeld.

Ook in de Amerikaanse staat Utah zou ze gelijkaardige feiten gepleegd hebben. Aubrey A. ging akkoord met haar uitlevering aan België en zit daarom sinds vorige week in de gevangenis van Brugge.

Haar raadsman meester Yen Buytaert kon het dossier nog niet instuderen, waarop de zaak op verzet werd uitgesteld. "Mijn cliënte is in die zaak ook nog nooit verhoord, maar dat zal zeker nog gebeuren voor 10 augustus. Als het over de feiten gaat, reageert ze heel emotioneel."

Volgens de verdediging is de nanny in 2011 niet gevlucht om aan het gerecht te ontkomen. "Ze is vertrokken omdat ze vond dat ze gefaald had als oppas. Ze is zelfs eerst nog langs Luxemburg gepasseerd, dat is geen vlucht", aldus meester Buytaert.

Bekijk ook: