"As overleden vrouw in potje Nescafé"

Een Limburgse man heeft een klacht ingediend tegen een begrafenisondernemer. De man verloor in april zijn vrouw en kreeg haar as mee in een gebruikt potje Nescafé. “Dit had nooit mogen gebeuren”, zegt de Vlaamse Autonome Raad voor het Uitvaartwezen. Dat meldt Het Belang Van Limburg.

De 56-jarige Klaas verloor in april zijn 47-jarige vrouw na een onfortuinlijke val van de trap. De vrouw werd in Hasselt gecremeerd. Dat verliep allemaal goed, maar de problemen begonnen pas nadien. “Ik had de begrafenisondernemer gevraagd een deel van de as onder de familie te verdelen. Toen ik het resterende stoffelijk overschot wilde gaan afhalen, kreeg ik de as van mijn echtgenote mee in een leeg potje oploskoffie van Nescafé,” aldus de geschokte weduwnaar.

De man heeft afgelopen woensdag een klacht ingediend bij de Vlaamse Autonome Raad voor het Uitvaartwezen. “Wij werken in een emotionele branche”, zegt woordvoerder Thomas Heiremans. “Er is geen ruimte voor zulke fouten”. De Raad voor het Uitvaartwezen gaat de klacht voorleggen op de volgende bestuursvergadering. In het ergste geval kan de ondernemer uit de beroepsvereniging worden gezet.

De begrafenisondernemer zelf betwist de feiten niet, maar volgen hem “stelt de weduwnaar de feiten in een verkeerde context voor” en “is de hele situatie opgeblazen”.