Agenten schieten bij klopjacht Lichtervelde

In het West-Vlaamse Lichtervelde is donderdagavond een vijfde verdachte opgepakt. "Er is nog één voortvluchtige. We zoeken verder in en rond het maïsveld, in de omgeving van de Hazelstraat", zegt commissaris Filip Feraux van politiezone Regio Tielt. De zoekactie houdt verband met de diefstal van een aanhangwagen vol lood. 

Er zijn ondertussen vijf personen opgepakt, onder wie een elfjarige jongen. Drie van hen werden voor de middag opgepakt. Twee anderen werden in de vooravond ingerekend, in een maïsveld aan de Hazelstraat. Ook de ondergrondse riolen werden doorzocht, zonder resultaat. De politie zoekt nog een verdachte in de omgeving.

De aanhangwagen vol lood werd woensdagavond in Kortrijk gestolen en donderdagochtend door de politie teruggevonden in Tielt, zo meldde de Brugse afdeling van het parket van West-Vlaanderen. Toen de politie de wagen benaderde, reed die weg. Er zaten vier inzittenden in de auto.

Er is ook sprake van een tweede wagen waarvan de inzittenden ondertussen gearresteerd werden. Maar het is onduidelijk of zij iets met de feiten te maken hebben.